Нут середній (турецький горох) Украіна 500 г

49 ₴
44,10 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 250 грн
- Готово до відправки
- Код: 1724
- +380 (63) 244-00-62
Нут (турецький горох) набирає дедалі більшої популярності в Україні. Нут — це один із сортів гороху. Вирізняється великим розміром і насиченим горіховим смаком. Найбільше її вирощують у країнах Близького Сходу, Індії й Азії.
енергетична цінність
Корисні властивості нуту зумовлені вмістом у його складі численних вітамінів, макро- та мікроелементів, а також інших речовин. Калорійність нуту невелика, так, на 100 г припадає лише 120 ккал. Серед інших культур нут виділяється вмістом метіоніну — амінокислоти, має здатність знижувати рівень холестерину в крові, а ще вона покращує працездатність і позитивно позначається на роботі нервової системи. Люди, які вживають батог регулярно, можуть забути, що таке ожиріння печінки.
Нут містить вітаміни A, C, K, B6, B12 та E. Він також містить мінерали, багаті на кальцій, магній і калій. Залізо, селен і мідь також у нуті.
Використання в кулінарії
Використання нуту в кулінарії зумовлене легкістю приготування. Він привертає увагу горіховим присмаком. Багато країн вважають баранячий горох ласощами, особливо він популярний у Таїланді, Індії, Африці та в інших екзотичних країнах.
Для приготування різних страв можна використовувати як свіжий, так і консервований батіг. Підходить він для приготування перших і других страв, а також салатів, закусок і соусів. З баранняго гороху можна зробити борошно, яке використовується для домашньої випічки та кляра. Нут є основою для приготування популярної ізраїльської страви — хумус. Ще одна широко відома арабська страва з типу бобових — фалафель. Що цікаво, з нуту можна приготувати десерт. Наприклад, на Філіппіни його консервують у сиропі.
Турецький горох чудово поєднується з рисом, тому його часто додають у плав. Як гарнір його краще подавати до баранини або до інших різновидів м'яса. Щоб розкрити або поліпшити смакові якості, можна використовувати кріп, фенхель,зиру, кмин і часник. Як заправка підійде оливкова олія та сік лимона. Не рекомендується поєднувати батіг із різними типами капусти та з фруктами.
Корисні властивості
Нут корисний для серцево-судинної системи. Знижує холестерин у крові, покращує артеріальний тиск, зміцнює еластичність вен і артерій. Завдяки застосуванню нута можна запобігти інсульту й інфаркту. Також нормалізує кількість цукру в крові, тому цей продукт є цінним для діабетиків.
До того ж нутро добре впливає на травну систему. Він очищає організм, запобігає розмноженню шкідливих бактерій. Також покращує обмін речовин, тобто навіть допомагає худнути.
Має сечогінну дію, виводить жовч з організму, сприятливо впливає на роботу печінки, жовчного міхура та селезінки.
Цей турецький горох покращує імунітет, нервову систему, збагачує енергією організм.
Корисний для жінок, адже сприяє лактації, виробляє гемоглобін і запобігає розвитку анемії.
Для чоловіків також є цінним — підвищує потенцію, а також сприяє набору м'язової маси в чоловіків, які займаються спортом.
Допомагає також у разі шкірних захворювань, проблем із яснами та зубами.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Вид бобових | Нут |
Термін придатності | 24 міс |
Упаковка | Пакет |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 0.5 г |
- Ціна: 44,10 ₴