Насіння чорного кмину 1 кг

258 ₴
- Готово до відправки
- Код: 2044
- +380 (63) 244-00-62
КРАЇНА ПОХОДЖЕННЯ :ІНДІЯ
Кмин відноситься до досить поширених і широко використовуваних прянощів у багатьох кулінарних традиціях світу. Однак, у наших широтах більшою популярністю та попитом користується Тмин звичайний або Carum carvi, насіння якого використовують як спецію при приготуванні великої кількості як перших, так і основних страв, а також закусок, салатів, м'ясних та ковбасних виробів. Азіатські кулінари віддає перевагу чорному кмину або калінджі.
Чорниця посівна або калінджі (Nigella sativa) відноситься до сімейства Лютикових. Рослину культивують у багатьох частинах планети Земля і використовують як спецію, а також для отримання знаменитої рослинної олії чорного кмину, корисні властивості якої відомі людству з давніх-давен. У кулінарії використовують насіння чорнушки посівної (калінджі). Археологи знайшли спецію на розкопках пірамід Стародавнього Єгипту.
Крім того, насіння каліджі або чорнушки посівної було знайдено в піраміді фараона Тутанхамона, який добре збереглася і не розграбована, і який помер приблизно в 1323 році до нашої ери. Такі історичні знахідки говорять про те, що корисні властивості калінджі або чорнушки посівної були відкриті людиною ще в Епоху Античність та Стародавнього світу. Історики також запевняють, що про корисні властивості калінджі (чорнушки посівної) є згадка у Старому Завіті, який був створений у період з XIII до I століття до нашої ери.
Батьківщиною рослини чорнушка посівна (калінджі) вважається регіон Південно-Західної Азії, а також Середземномор'я. В даний час чорнушку посівну (калінджі) культивують у промислових масштабах з метою отримання насіння рослини, які використовують у кулінарії як прянощі та природний матеріал для отримання рослинної олії. За своїм зовнішнім виглядом чорнушка посівна (калінджі) є рослиною, яка рідко перевищує у висоту 30 сантиметрів.
Цвіте чорнушка посівна з травня по серпень, потім утворюються плоди, які виглядають як коробочка, всередині якої знаходиться насіння калінджі. Цікаво, що насіння чорнушки посівної нагадує за своїм зовнішнім виглядом насіння цибулі. Однак смак насіння калінджі не має нічого спільного з цибульним смаком. Корисні властивості калінджі обумовлені в першу чергу вітамінно-мінеральним складом рослини. У хімічному складі чорнушки посівної міститься до 40% жирної рослинної та ефірної олії. Крім того, зелене листя калінджі містить аскорбінову кислоту.
Рослинна олія чорного кмину або калінджі має відмінний сильний пряний запах. У кулінарії насіння калінджі найчастіше використовують як пряність при виробництві кондитерських виробів та напоїв. Варто зазначити, що насіння калінджі може замінити чорний перець, причому рослина не дратує слизові оболонки шлунково-кишкового тракту людини. У медицині чорнушку посівну використовують для лікування захворювань дихальної системи, нирок, кишечника, печінки, а також серцево-судинної системи.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Упаковка | |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 1000 г |
Основні | |
Тип спецій | Калінджі (Чорний кмин) |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
- Ціна: 258 ₴