Кошик
2818 відгуків
ул. Грушевського 9/1, 07400, Бровари, Україна
Додати відгук

Насіння чорного кмину (каліджі) 25 кг

5 499 ₴

  • Під замовлення
  • Код: 2103
clockВідправка з 27 червня 2024
+380 (96) 384-33-02
Менеджер
  • +380 (63) 244-00-62
Законом не передбачено повернення та обмін даного товару належної якості
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Насіння чорного кмину (каліджі) 25 кг
Під замовленняНасіння чорного кмину (каліджі) 25 кг
5 499 ₴
+380 (96) 384-33-02
Менеджер
  • +380 (63) 244-00-62
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

СТРИТАНА ПРОСХОЖЕННЯ : ГОДІЯ

Кмин належить до досить поширених і широко використовуваних прянощів у багатьох кулінарних традиціях світу. Однак, у наших широтах більшою популярністю й попитом користується Кмин звичайний або Carum carvi, насіння якого використовують як спецію під час приготування великої кількості як перших, так і основних страв, а також закусок, салатів, м'ясних і ковбасних изделий. Азійські кулінари віддають перевагу чорному кмину або калінджі.

Чорнушка посівна або калінджі (Nigella sativa) належить до родини Жовтогарячих. Рослина культивують у багатьох частинах планети Земля і використовують як спеції, а також для отримання знаменитої олії чорного кмину, корисні властивості якого відомі людям здавна. У кулінарії використовують насіння черенди посівної (калінджі). Археологи знайшли спецію на території пірамід Давнього Єгипту.

Крихе того, насіння каліджі або черночки посівної були знайдені в добре збереженій та не розграбованій пірамідідові Тутанхамону, який помер приблизно в 1323 році до нашої ери. Такі історичні знахідки свідчать про те, що корисні властивості калінджі або черевички посівної були відкриті людина ще в Епоху Античність і Давнього світу. навці також підтверджують, що про корисні властивості калінджі (чорнішки посівний) є згадка в Старому Союзі, який був створений у період від XIII до I століття до нашої ери.

Батьківщиною рослини чернушка посівна (калінджі) вважається регіон Південно-Західної Азії, а крім того, Середземномор'я. Зараз чернушку посівну (калінджі) культивують у промислових масштабах для отримання насіння рослини, які використовують у кулінарії як прянощі та природний матеріал для отримання рослинної олії. За своїм зовнішнім виглядом чернушка посівна (калінджі) являє собою рослину, яка рідко перевищує заввишки 30 сантиметрів.

Квітає чорночка посівна з травня до серпня, потім утворюються плоди, які мають вигляд коробочка, всередині якої містяться насіння калінджі. Цікаво, що насіння чернетки посівної схоже на свій зовнішній вигляд на насіння цибулі. Однак, смак насіння калінджі не має нічого спільного з луковим смаком. Корисні властивості калінджі зумовлені насамперед вітаміннp-мінеральним складом рослини. У хімічному складі черевички посівної міститься до 40% жирної рослинної та ефірної олії. Криме того, зелене листя калінджі містить аскорбінову кислоту.

Рослинна олія чорного кмину або калінджі має чудовий сильний пряний запах. У кулінарії насіння калінджі найчастіше використовують як прянощі під час виробництва кондитерських виробів і напоїв. Варто зазначити, що насіння калінджі може замінити чорний перець, причому рослина не подразнює слизово-кишкового тракту людини. У медицині чернушку посівну використовують для лікування захворювань дихальної системи, нирок, кишківника, печінки, а крім того серцево-судинної системи.

Основні атрибути
Країна виробникІндія
Упаковка
УпаковкаПоліетиленовий пакет
Користувацькі характеристики
Тип спеційКунжут чорний
Кількість в упаковці1 шт.
  • Ціна: 5 499 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner