Кошик
3544 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

вул. Грушевського 9/1, Бровари, Україна
Додати відгук

Пажитник, шамбала, чаман зерно цільне 1 кг

-10%

175 ₴

157,50 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 250 грн

  • Готово до відправки
  • Код: 2502
+380 (96) 384-33-02
Менеджер
  • +380 (63) 244-00-62
Законом не передбачено повернення та обмін даного товару належної якості
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Пажитник, шамбала, чаман зерно цільне 1 кг
Готово до відправкиПажитник, шамбала, чаман зерно цільне 1 кг
175 ₴157,50 ₴
+380 (96) 384-33-02
Менеджер
  • +380 (63) 244-00-62
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Пажитник, інакше відомий як фенугрек, шамбала, чаман – рослина з сімейства бобових, що походить з Азії. Воно також зустрічається в східній Європі (Литва, Латвія, Україна, Молдова). Краще всього шамбала росте на грунтах, багатих кальцієм. Форма плоду нагадує роги козерога. Після дозрівання рослину скошують і молотять, отримуючи жовте ромбовидне насіння.

У насінні пажитнику міститься високий відсоток полисахаридной слизу (його зміст в деяких випадках перевищує 40 Крім того вони містять жири, стероїдні сапоніни, рослинні білки, сліди ефірних олій, флавоноїди, холін, лецитин, вітаміни РР, F, D і тригонеллиновый алкалоїд. Смак пажитнику гіркий, а при термічній обробці набуває горіхових ноток.

Пажитник застосування в кулінарії (стравах)

Пажитник додається в каррі і бенгальську суміш спецій. Шамбала збагачує аромат східних блюд, приготованих з бобових і риби, а також баранини і птаха. Її можна використати для приготування індійських солінь. У Індії і Північній Африці приправу використовують як інгредієнт для хліба і деяких видів сиру - найчастіше в подрібненому виді із-за високої міри твердості зерна. Шамбала також іноді використовується як смакова і фарбувальна добавка для синтетичних харчових продуктів, наприклад, штучного кленового сиропу. Особою популярність, зерна пажитнику, так само користуються для заварювання єгипетського жовтого чаю хельба.

Властивості пажитнику і користь

Насіння пажитнику покращує травлення, прискорює метаболізм і сприяє засвоєнню поживних речовин з їжі. М'яко діючи на гладкі м'язи, пажитник запобігає хворобливим спазмам кишечника. В той же час вона прискорює сечовипускання, виводячи токсини з організму. Завдяки цьому, пажитник сприяє зміцненню організму, підвищує працездатність і сприяє загальному поліпшенню імунітету. У деяких східних культурах його називають афродизіаком. При зовнішньому застосуванні пажитник має протизапальний, протинабряковий, дезинфікуючий і стимулюючий процесами оновлення клітин, що призводить до прискорення процесів загоєння.

Із-за змісту слизу, насіння пажитнику рекомендується при виразковій хворобі і запаленні слизової оболонки шлунку. Оскільки насіння сприяє зростанню тканин, їх слід вживати людям, які фізично ослаблені, виснажені, страждають від втрати м'язової маси і анемії. У вигляді масок для особи, пажитник зволожує чутливу шкіру, зменшуючи набряки, запалення і вугровий висип.

Протипоказання

Через відсутність відповідних тестів в цьому напрямі вагітним жінкам і годуючим матерям не рекомендується.

Як зберігати пажитник?

Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищати від світла і вологи.

 

 

Основні
Країна виробникІндія
Тип спеційПажитник
УпаковкаПоліетиленовий пакет
Вага1000 г
  • Ціна: 157,50 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner