Кошик
3395 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

вул. Грушевського 9/1, Бровари, Україна
Додати відгук

Амарант насіння (крупа) 500 г

49 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 250 грн

  • Готово до відправки
  • Код: 1583-1
+380 (96) 384-33-02
Менеджер
  • +380 (63) 244-00-62
Законом не передбачено повернення та обмін даного товару належної якості
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Амарант насіння (крупа) 500 г
Готово до відправкиАмарант насіння (крупа) 500 г
49 ₴
+380 (96) 384-33-02
Менеджер
  • +380 (63) 244-00-62
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Амарант — олійна культура з великим вмістом білка. Амарант популярний серед сироїдів і вегетаріанців як джерело протеїнів. Усі частини цієї рослини є їстівними. В амаранті міститься білка більше, ніж у сої та пшениці. Насіння амаранту можна пророщувати, а листя є чудовим антиоксидантом. З сухого насіння можна готувати амарантове борошно. З подрібненого амарантового насіння роблять цілющу витяжку. Амарантова олія покращує стан судин, знижує рівень холестерину в крові, сприяє регенерації організму, діє як імуностимулювальний і протипухлинний засіб. Збирається амарант в органічних господарствах України та відповідає найвищим критеріям якості. Властивості позитивно впливає на організм загалом; містить велику кількість білка; виводить шлаки з організму; діє як імуностимулювальний засіб; діє як протипухлинний засіб; олія може використовуватися в косметології; олія широко відома цілющими властивостями.

Амарант зерно. Застосування в кулінарії

Борошно і крупа з насіння використовуються в якості найцінніших харчових (до 20%) добавок у виробництві дієтичних продуктів харчування: каш, хлібобулочних, макаронних, кондитерських виробів, дитячого харчування. При додаванні її в пшеничне борошно (10%), випечені хліб і здоба набувають цілющі властивості і довго не черствіють. Уже зараз в різних країнах світу виробляють понад тридцять видів харчових "амарантосодержащіх" продуктів: вермішель, макарони, соуси, чіпси, бісквіти, кекси, вафлі, печиво, безалкогольні напої і пиво. І це, по суті, тільки початок великого ходи по планеті "золотого зерна Бога", покликаного, за словами Н.І. Вавилова, нагодувати людство. В одному немає сумніву - амарант просто зобов'язаний увійти в наш щоденний раціон!

Насіння амаранту, в першу чергу, є джерелом чудесного за своїми властивостями масла, ціннішого, ніж обліпихи. Їх можна вживати обсмаженими. При нагріванні зерна розтріскуються і набувають приємний горіховий смак. Обсмаженими і сирими їх додають в запіканки, оладки, пудинги, торти, здобу.

Алегрі - поживні цукерки, назва яких на іспанською мовою означає «радість» або «щастя», - можна легко знайти в пістрявлять товаром крамницях на мексиканських ринках. Робляться вони з насіння амаранту, тропічної рослини з яскраво-червоними квітами. Конфетная маса зберігає певну форму завдяки натуральному меду, і її прикрашають волоськими і кедровими горіхами, а також родзинками. З мелених насіння амаранту також виходить крупа або борошно, з якого виготовляють хліб і тістечка.

З товчених насіння амаранту ацтеки пекли коржі, ці ж насіння застосовувалися і для приготування одного мексиканського м'ясної страви. Крім того, амарант був важливим атрибутом в релігійних ритуалах ацтеків. У газеті «Ньюс», що видається в Мехіко, говорилося: «При одному зі своїх численних ритуалів ацтеки мачали шматок амарантового хліба в кров своїх полонених і [убитих] ворогів, а потім з'їдали його». В іншому випадку мелені насіння амаранту змішували з зерном і медом, а потім з цієї маси ацтеки робили невеликі статуетки своїх ідолів або божеств. Пізніше, під час ритуалу, статуетки з'їдалися; цей звичай нагадує католицьке причастя.

Обидва цих древніх обряду обурили іспанського конкістадора Ернана Кортеса настільки, що він оголосив вирощування і вживання амаранту в їжу поза законом. Будь-якого, хто був непокірний, вбивали, або ж в знак безчестя йому відрубували руку. Тому те, що колись в Мексиці було однією з найпоширеніших культур, майже зникло.

Проте амарант зумів вижити, невідомо як перекочувавши з Центральної Америки в Гімалаї. За останнє сторіччя він став основним продуктом харчування в Індії, Китаї, Непалі, Пакистані та Тибеті.

Нещодавно мексиканські дослідники спробували з насіння цієї рослини отримати білок, щоб виготовити молоко амаранту - напій, який за своїми поживними властивостями не поступиться коров'ячого молока. Вони хочуть використовувати білок в якості добавки в їжу і напої; така харчова добавка буде доступна тим, хто не може дозволити собі купувати яйця, молоко, рибу або м'ясо.

Незважаючи на те, що в минулому амарант застосовували в жахливих церемоніях, до сих пір різноманітні і поживні страви, приготовані з цієї рослини, приносять радість багатьом людям.
Зовсім неважко самим винаходити салати з амарантом, оскільки він чудово поєднується з будь-якими салатними овочами. Можна сказати, що "салат амарантом не зіпсуєш". При традиційному весняному авітамінозі будь-які страви та напої з цієї незвичайної зеленню допоможуть дуже швидко усунути вітамінний дефіцит. Ось кілька рецептів страв з амаранту:

Каша з насіння амаранту

Важливо: Каша з насіння амаранту не містить глютену і може вживатися в їжу людьми, що знаходяться на безглютенової дієті. А також усіма охочими - людьми, які піклуються про своє здоров'я.

Інгредієнти: 1 стакан насіння амаранту, 1 маленький зубчик часнику, очищений і порубаний, 1 середня цибулина, очищена і нарізана, 3 склянки води або овочевого бульйону, морська сіль або тамарі соєвий соус до смаку, гострий соус за смаком (оптимально); гарнір: 2 сливових помідора і 1 великий м'ясистий помідор.

Спосіб приготування: Змішати насіння амаранту, часник, цибулю і бульйон в 2,5 літровій каструлі. Довести до кипіння і варити на повільному вогні близько 20 - 25 хвилин, поки більша частина рідини не буде поглинена. Добре перемішати. Якщо вийшла суміш занадто рідка або амарант в повному обсязі помягчел (він повинен бути хрустким, але не занадто твердим), злегка закип'ятіть, безперервно помішуючи, до загусання, близько 30 секунд. Додайте сіль або тамарі за смаком. Подавайте з невеликою кількістю гострого соусу, якщо хочете, і порізаними помідорами на гарнір.

Варіант 2
Інгредієнти: 1 стакан насіння амаранту, 2 склянки води, сіль, цукор, рослинна або вершкове масло.

Спосіб приготування: Промити насіння амаранту в воді. Бажано через сито, тому що повністю насіння у воді не тонуть. Помістити в ємність, додати воду. Кількість насіння і води не важливо, головне, дотримуватися пропорцію 2: 1. Довести до кипіння. Варити на повільному вогні 25-30 хвилин. Сіль і цукор додавати за смаком. У готову кашу можна додати рослинне або вершкове масло за смаком.

Основні
Країна виробникУкраїна
Вид крупиАмарант
Термін придатності12 міс
УпаковкаПакет
КолірЖовтий
  • Ціна: 49 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner