Коріандр мелений 500 г
49 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 250 грн
- Готово до відправки
- Код: 2428-1
- +380 (63) 244-00-62
Прекрасний запашний, а також цінний для здоров'я. Познайомтеся з перевагами та властивостями меленого коріандру. Дізнайтеся, як краще використовувати його на кухні. Багатий ароматами мелений коріандр розкриває якості окремих інгредієнтів страви та надає їм гострого пряного смаку. Завдяки ефірним маслам, має протизапальні властивості, стимулює апетит та прискорює процес травлення. Крім ефірних олій (точний склад варіює від виду до виду та місця походження рослин), коріандр містить флавоноїди, сполуки кумарину, фітостероли, вуглеводи та білкові сполуки.
Коріандр де росте та з чого роблять?
Коріандр – однорічна рослина сімейства зонтичних. Листя коріандру (відомі як кінза) також їстівні, вони трохи нагадують петрушку. Однак смак листя відрізняється від насіння. Насіння має солодкуватий смак з виразною цитрусовою ноткою і використовується як пряність.
Батьківщина рослини – Середземномор'я. У давнину коріандр тут використовувався як доповнення до хліба та деяких страв. По Європі спецію поширили римляни та греки. У Польщі коріандр був відомий вже за часів П'ястів, хоча через кліматичні умови (і, отже, важке вирощування) не набув особливої популярності. Набагато швидше він поширювався в Латинській Америці, куди привезли коріандр конкістадори. Сьогодні ця спеція належить до групи найвідоміших та найпопулярніших у світі.
Коріандр мелений застосування в кулінарії (блюдах)
Коріандр мелений широко використовується в кулінарії і залишається невід'ємним компонентом азіатських та близькосхідних страв. Молотий коріандр – це поширений інгредієнт індійських та арабських сумішей приправ, таких як карі, гарам масалу, баккара та харису. Вони використовуються для приготування страв з моркви, капусти, гарбуза, ріпи та бобових. Підходить для маринованої риби та м'яса, включаючи птицю та дичину. Все частіше, у середземноморській кухні його додають у консервовані огірки, гриби та овочеві соління. Добре поєднується із свіжими овочами, подається з додаванням бальзамічного оцту. Крім того, пряність може бути компонентом солодкої випічки та десертів (особливо пряників та пряного печива). У поєднанні з анісом, фенхелем і кмином, його використовують як спецію для хліба. Іноді також додають алкогольні напої для надання особливого аромату.
Коріандр мелений корисні властивості
Плоди коріандру рекомендують використовувати для поліпшення апетиту, при розладах печінки та жовчі, утрудненнях секреції шлункового соку та підшлункової залози, а також болів у животі, спричинених здуттям. Корисний при захворюваннях серця та розладах травлення. Дієта з використанням коріандру також рекомендується для реконвалесцентів, оскільки вона прискорює відновлення та одужання після тривалих хвороб. Настої, приготовані на молоці замість води, ефективні при кашлі, нежиті та застуді. Ефірні олії та спиртові екстракти з додаванням насіння коріандру втирають у шкіру, знімають ревматичні симптоми, зменшують біль та набряклість. Також коріандр має розслаблюючу дію і знімає нервову напругу.
Протипоказання
Через відсутність відповідних тестів у цьому напрямку вагітним жінкам і матерям-годувальницям не рекомендується.
Як зберігати коріандр мелений?
Зберігати у недоступному для дітей місці у запечатаних упаковках, захищати від світла та вологи.
Ціна на коріандр мелений на сайті актуальна. Ви можете купити мелений коріандр з доставкою в будь-яке місто України, для цього залиште замовлення на сайті або зателефонуйте нам, для замовлення в телефонному режимі.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Узбекистан |
Тип спецій | Коріандр |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 500 г |
- Ціна: 49 ₴