Соева спаржа сушена, Фучжу, 1 кг
390 ₴
- Готово до відправки
- Код: 4220
- +380 (63) 244-00-62
Соєва спаржа – напівфабрикат, що використовується для приготування салатів, гарнірів, супів.
Для приготування фучжі використовують соєві боби. Їх раніше вимочують у воді, потім перемелюють в однорідну масу і варять соєве молоко. У процесі кипіння згори з'являється плівка, яку знімають і висушують.
До складу Фучжі входять: вітаміни (А, С, Н, РР, групи); макроелементи (магній, кальцій, натрій, сірка, хлор); мікроелементи (мідь, залізо, марганець, фтор); замінні та незамінні амінокислоти (аргінін, лізин, триптофан, ізолейцин); жирні кислоти (омега-3, 6, 9).
Харчова цінність сухого продукту на 100 г: білки – 38 г; жири – 19 г; вуглеводи – 12 г; калорійність – 343 ккал.
Соєва спаржа має низку корисних властивостей: Продукт називають джерелом вічної молодості. До його складу входить білок рослинного походження, що повністю засвоюється, схожий за структурою з твариною. Тому дієтологи радять вегетаріанцям включати Фучжі до раціону. Спаржа входить до числа продуктів, що покращують роботу серцево-судинної системи. Антиоксиданти у її складі скорочують ризик розвитку ракових пухлин. Соєвий білок знижує рівень поганого холестерину і стабілізує кількість цукру в крові. Природні естрогени нормалізують гормональне тло у жінок. Амінокислоти уповільнюють процеси старіння, допомагають зберегти тонус шкіри. Негативний вплив продукту на організм простежується у разі надмірного вживання. Відбувається порушення обміну речовин, погіршення травлення, відтік жовчі, підвищення артеріального тиску.
Правила підготовки: Фучжі перед вживанням – сухий продукт ламають на частини та заливають водою кімнатної температури на 24 години. Така технологія зберігає корисний склад продукту. Іноді напівфабрикат заливають окропом, щоб скоротити час замочування, але це призводить до втрати частини вітамінів і мінералів. Недолік такого способу ще й у тому, що сухий напівфабрикат не встигає повністю м'яким. Інший спосіб підготовки – замочування на 3-4 години. Потім продукт кладуть у каструлю, заливають холодною водою та варять після закипання 30 хвилин. Якщо при натисканні спаржа пружинить і не ламається, можна злити воду і приступати до приготування. Продукт викладають на друшляк і віджимають вологу рукою. Фучжі складають у глибоку ємність, солять та залишають на 30 хвилин. Рідину, що утворилася, зливають.
Приклади рецептів приготування.
Веганська полента з вершками та соєвою спаржею
Полента - це страва італійського походження, кукурудзяна каша з пармезаном.
Варіацій її приготування так багато, що ми розгубилися у цьому різноманітті.
Тому вирішили також трохи поекспериментувати і пропонуємо вам свій корисний рецепт.
*пропорції вказані як для двох великих або трьох середніх порцій
ІНГРЕДІЄНТИ:
200 г кукурудзяного борошна
100 г соєвої спаржі
3-4 ст. л. кокосових вершків
2-3 ст. л. італійського томатного соусу
1-2 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. лимонного соку
олія з виноградних кісточок – для смаження
сіль, перець, веганська сирна приправа, італійські трави – за смаком
базилік – для прикраси
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Замочуємо соєву спаржу у воді на 1-2 години.
2. Варимо кашу у співвідношенні 1/3 із водою, помішуючи лопаткою.
3. Поки каша вариться, ріжемо соєву спаржу на шматочки і підсмажуємо на розігрітій сковороді. Обов'язково візьміть олію, яка підходить для смаження, у нас це з виноградних кісточок, також можна кокосове, хі та олію авокадо. У сковороду додаємо соєвий соус, лимонний сік, паприку та перець. Можна не солити, оскільки сіль вже міститься у спаржі. Смажимо кілька хвилин і прибираємо з вогню.
4. Каша тим часом майже готова. Тепер додаємо трохи вершків, варимо ще 4-5 хв. Готово!
5. Подаємо страву – викладаємо спершу кашу, тоді додаємо ложку італійського соусу, не перемішуючи, нагору кладемо соєву спаржу, зверху посипаємо зеленню та веганською сирною приправою.
Нім! Вийшло смачно та корисно)
Підливка із соєвою спаржею
Інгредієнти:
Соєва спаржа - 100 г
Цибуля - 2 шт
Морква - 1 шт
Соєвий соус – 3-4 ст.л
Спеції до смаку (перець, каррі, паприка)
Приготування:
1. Замочити спаржу в теплій підсоленій воді на 2-3 години, щоб розм'якнути.
2. Далі нарізати спаржу на менші шматочки (2-3 см по довжині), додати соєвий соус, спеції - все змішати і залишити маринуватися, поки підготуємо овочі.
3. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на середній тертці і все підсмажити на олії, додати сіль та спеції.
4. Додати до овочів спаржу та трохи води, все перемішати та залишити на кілька хвилин гасити.
Подавати з улюбленим гарніром: наприклад, гречка, картопляне пюре чи кіноа.
Приємного апетиту!
.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 1000 г |
Термін придатності | 18 міс |
Тип | Водоросли |
- Ціна: 390 ₴