Кунжутна клітковина виходить шляхом подрібнення кунжутної клітковини, що залишилася після віджиму олії. Воно не містить глютен і складається більш ніж на 40% рослинного білка, відрізняється ніжно-горіховим смаком і ароматом.
Кунжутну клітковину можна додавати в салати, каші, випічку або просто їсти з медом.
Кунжутна клітковина – це справжнє джерело цінних для людського організму речовин. У його складі присутні: замінні та незамінні амінокислоти, вітаміни (Е, T, вітаміни групи B), макро- та мікроелементи (кальцій, цинк, залізо, фосфор, магній, натрій, калій, марганець, мідь, селен), фенольні антиоксиданти ( сезамол, сезамінол), антиоксиданти-лігнани (сезамін та сезамолін). Вона лідирує за вмістом кальцію, необхідного для повноцінного формування зубів, кісткової та хрящової тканини. Воно відмінно підійде як харчова добавка для зростаючого організму і спортсменів.
У 100 грамах кунжутної клітковини міститься:
білків – 46 грам;
жирів - 19 грам (з яких 3 грами насичені);
вуглеводів – 6 грам;
харчові дієтичні волокна – 15 г;
кальцій – 390 мг;
магній – 810 мг;
вітамін B6,
фолієва кислота,
вітамін Е та тіамін
Корисні властивості кунжутної клітковини:
Найбільш корисна клітковина з кунжутних зерен при захворюваннях серцево-судинної, дихальної та статевої систем, шлунково-кишкового тракту та опорно-рухового апарату. Також дуже добре допомагає кунжутне борошно при дерматитах та анемії.
Клітковина з кунжуту відрізняється низьким вмістом вуглеводів. Використовується в багатьох рецептах як замінник білого борошна, знижується щоденний рівень споживання швидких вуглеводів. Кунжутне борошно містить ⅓ масел насіння кунжуту, що робить його ідеальним інгредієнтом для дієтичних кулінарних страв та випічки. Продукт без клейковини та ідеально підходить для тих, хто дотримується безглютенової дієти чи здорового способу життя.